דופלר צווארי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/08/2009 | 10:48 | מאת: דאלי

אשמח לקבל את תשובתך לפענוח ימין: התפצלות בגובה רגיל. העורק המשותף המקורב:מפותל רבדים טרשתיים מעטים אי סדירות פני הרובדף מבנה בלתי הומוגני,הפרעה המודינמית בינונית. העורק המשותף המרכזי: מפותל,רבדים טרשתיים מעטים, אי סדירות פני הרובד. הסתיידות חלקית, מבנה בלתי הומוגני, אין הפרעה המו-דינמית. מוצא העורק הפנימי; רבדים טרשתיים רבים אי סדירות פני הרובד, הסתיידות חלקית מבנה בלתי הומוגני, היצרות;51-70 אחוז=הפרעה המודינמית בינונית. העורק הבין-חוליתי:זרימת דם מוגברת ומערבולתית! העורק התת-בריחי"זרימת דם מערבותלתית העורק האינומינייט:חשד להיצרות משמעותית! שמאל התפצלות בגובה רגיל העורק המשותף המקורב:מפותל, לא ניתן להבחין ברבדים הפרעה המודינמית קלה. העורק המשותף המרכזי:רבדים טרשתיים מעטים,אי סדירות פני הרובד, הסתיידות חלקית, מבנה בלתי הומוגני אין הפרעה המו -דינמית. מוצא העורק הפנימי:רבדים טרשתיים מעטים, אי סדירות פני הרובד, הסתיידות חלקית,מבנה בלתי הומוגני, אין הפרעה המו -דינמית. העורק הבין חולייתי:זרימת דם הפוכה מוצא העורק החיצוני:הפרעה המודינמית בינונית. העורק התת בריחי: זרימת דם מופחתת. הלאיתי אותך בכל הכתוב. אבל מאז התוצאות של הדופלר הנוכחי דצמבר 2008 עברתי 4 צנתורי לב. האחרון שבהם היה 2 למרץ 2009. פשוט לא ידעתי מה לעשות עם זה. המחשבה הייתה לפתור את בעיית הלב שנפלה עלי. תודתי הגדולה נתונה לך מראש. שבת שלום לך

לפי הכתוב, יש היצרות משמעותית בעורק המוביל דם ליד ימין ולעורק הצואר הימני המוביל דם למוח. כמו כן קיימת היצרות יותר מבינונית בעורק הצואר הימני. ממליץ לחזור על הבדיקה, ועם התוצאות העדכניות לפנות למומחה כלי דם שישקול את הצורך בהתערבות לפי תלונות מכוונות וכן לפי ממצאים של הבדל בלחצי דם בין שתי הידיים. כמו כן, צריך לזכור שבמידה ותזדקקי בעתיד לניתוח מעקפים, לא ניתן יהיה להתבסס על עורק דופן החזה הימני שמקורו בעורק התת בריחי היוצא מהאינומינייט שמוצר. לכן יש לשקול לבסוף צורך בהתערבות שלרוב היא הרחבה באמצעות צינתור

מנהל פורום ורידים וכלי דם