אצבע שהתנפחה והכחילה פתאום

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/08/2009 | 03:47 | מאת: מירית

החלק התחתון של האצבע התחיל לכאוב מאוד באופן פתאומי, והבחנתי בשינוי מהיר של הצבע, שהפך כחול, כמו אחרי מכה. כמו כן, אותו חלק של האצבע התחיל להתנפח. הכאב עבר לאחר מספר דקות, אך הצבע הכחול והנפיחות עדיין נשארו, אם כי פחתו במקצת. מאחר שעברו פחות מ48 שעות מאז נחתתי מטיסה ארוכה, אני חוששת שזה קריש דם. האם אלה סימפטומים שמתאימים לקריש דם? ברגע שזה קרה, לקחתי 75 מיליגרם אספירין (מיקרופירין) שאותו אני לוקחת כמעט יום יום, אך כבר כמה ימים לא לקחתי. האם יש סיבה לדאגה או לפנייה מיידית לרופא?

יכול להיות שמדובר בשטף דם, או קריש דם או פירור כולסטרול שנסחף ממקום אחר בגוף והגיע לאזור בו העורק צר מאד באצבע ושם נעצר. ממליץ שתפני לבדיקת מומחה לכלי דם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם