מפרצת באאורטה הבטנית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/08/2009 | 22:18 | מאת: רות

מדובר באדם בן62 שאובחן כסובל ממפרצת באארטה הבטנית.לאחר צינתור הומלץ לעבור צינתור נוסף להשתלת סטנטגרפט.השאלה האם הטיפול הנ"ל הוא האופטימלי או שעדיף לעבור ניתוח.מדובר באדם הסובל ממעט יתר ל.ד. ומבעית פרוסטטה. לתגובתכם אודה, רות

קיימים שני סוגי טיפולים. האחד בניתוח פתוח והשני בסטנט גרפט. יש גם אפשרות בחלק מהמקרים לעקוב בלבד. מה שמכתיב את צורת הטיפול הוא מצבו הכללי של האדם, גילו - כאשר ככל שהגיל צעיר יותר מעדיפים לבצע ניתוח. כמו כן אנטומית המפרצת כולל רוחבה המקסימלי ואורך הקטע מהמקום בו היא מתחילה את ההתרחבות עד המקום בו יוצאים עורקי הכליה. כל הנ''ל חייבים להישקל ע''י מומחה לכלי דם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם