אי ספיקה, קרישיות יתר והריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

18/08/2009 | 15:50 | מאת: ג

שלום ד"ר גלילי בת 37 + 2 , לפני שנה וחצי לערך עברתי גרידא עקב הפסקת דופק בשבוע 19, עברתי בירור ונמצאו הטרוזיגוטיות בפקטור 2 וב MTHFR. הייתי ביעוץ המטולוגי שהנחה מתן קלקסן בהריון הבא. בגלל ורידים בשוק שמאל ביצעתי דופלר ורידים ,נמצאה אי ספיקה בשתי השוקיים, כן קיבלתי הנחיה ל שימוש בגרביון אלסטי בהריון הבא (גם סבלתי מדליות בפות בהריון עם ביתי- לפני 9 שנים). כרגע בהריון צעיר מאוד שהושג ב IVF, השאלה שלי היא ממתי נדרש להתחיל עם הגרביון והאם חשוב מי מתאים את המידה של הגרביון. כמו כן התחילו לי כאבים בשוק שמאל, האם נדרש לבקר שוב אצל כירורג כלי דם ולבצע דופלר חדש? שאלה נוספת, כשנה שיש לי הרגשת נמלים בגב לפני השינה כאשר שוכבת על הגב, האם קשור? תודה מראש

לרוב מידות הגרביים הן אחידות והרוקחים שמהם את קונה את הגרב יכולים להתאים לך. לגבי הכאב בשוק, אם יש נוקשות,נפיחות, רגישות ושינוי צבע, כדאי לפנות לבדיקת רופא. אין קשר לנימול בגב ולורידים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם