חסימה בעורק צווארי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/08/2009 | 17:03 | מאת: חלי

חמי עבר לפני שבוע ארוע מוחי קל מאוד, בעקבות זאת ערכו לו CT ראש צוואר הממצאים היו היצרות קשה מאוד במוצא של הקרוטיס פנימי מימין מיד לאחר הפיצול (מעל 95%)ואוטם קטן בצנטרום סמי-אובלי מימין. חמי נפגש עם פרופ' מתחום הכלי דם שקבע לו ניתוח לשבוע הבא אבל המליץ לו ללכת לפרופ' מבליסון שמתמחה בתחום הנ"ל. הגענו לאותו פרופ' והוא עשה לו גם בדיקת דופלר בצוואר (במרפאתו הפרטית) והממצאים היו שהכול נקי ואין שום היצרות. שאלותיי הן: איך יכול להיות שבדיקה אחת מראה כך ושניה אחרת לחלוטין, חמי לא מרגיש טוב מאז הארוע הוא ישן הרבה ללא תאבון וקצת לא מפוקס מה לדעתך עלינו לעשות? תודה מראש

ברור שאחת מהבדיקות אינה נכונה. ממליץ שתעברו בדיקה במכון כלי דם שלישי על מנת לכוון לגבי ההמשך. במקרים בהם קיים ספק ניתן לבצע גם בדיקת CTA שמדגימה את העורקים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם