בעיות כלי דם לאחר DVT

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/08/2009 | 12:59 | מאת: יוסף צוקרמן

בס"ד יום רביעי 26 אוגוסט 2009 שלום אני אחרי 2 DVT בכל רגל אחד. אני שמן ולא מצליח לרדת למרות אין ספור ניסיונות לרבות ניתוח קיצור קיבה - טבעת לפני 15 שנה. את ה DVT הראשון קיבלתי לאחר הניתוח הנ"ל - כנראה שכיבה ממושכת מידי. את השני ברגל השניה לאחר טיסה מארה"ב. נבדקתי ונמצאתי עם גנים - נטייה ליצירת DVT ולכן קבעה פרופ' מבלינסון כי עלי לקחת קומדין - כל החיים. אני לוקח 17.5 מ"ג ליום וה INR שלי 3 לאחרונה טסתי לאיסטנבול (2 שעות) לבשתי גרביים הסתובבתי במטוס ובנוסף לפני הטיסה הזרקתי לעצמי 100 מ"ג גלקסן- זה לאחר שרופא המשפחה שלי אמר לי כאשר שבתי מארה"ב עם DVT שחבל שלא אמרתי לו לפני הנסיעה - הוא היה מצייד אותי בזריקה לפני הטיסה ולאחריה. לאחר הזריקה שעשיתי לעצמי בטיסה לאיסטנבול ה"חור" של המזרק דימם במשך 24 שעות !. לכן בטיסה האחרונה לגרמניה (4 שעות) לא לקחתי זריקה אלא רק השתמשתי בגרביים והסתובבתי במטוס. בדרך לשם הכל היה בסדר אבל בחזרה יום לאחר הטיסה הרגשתי כאבים ברגל ימין עם כל מיני נפיחויות ואודם כאילו היה לי שוב DVT - ה INR הוא 3. רופא המשפחה שלי טען שלא יתכן עם INR כזה שיהיה לי DVT אלא זו דלקת - היה לי גם חום ולכן נתן לי אנטיביוטיקה צפורל. ב"ה החום עבר אבל צבע האזור וגם כאבים עוד יש הרבה יותר מאשר לפני הטיסה כמו כן גם בצקת לא מעטה. מה דעתך ? מה לעשות ? האם יש לכך פתרון (חוץ מלרזות) האם להגיע אליכם למרפאה (אני יכל ללכת להתייעצות דרך המושלם) תודה רבה על תשובתך יוסף צוקרמן ספיר 14 שערי תקווה ת"ד 117 מיקוד 44810 טל' 03-9362525 נייד 052-3387294

לפני תאורך אתה סובל מדלקת בורידים השטחיים שנוטה להופיע פעמים רבות במצבים של אי ספיקת ורידים בעקבות DVT. לגבי השאלה האם הופיע שוב DVT, רק בדיקת אולטרהסאונד דופלר ורידים יכולה לענות על שאלה זו.

מנהל פורום ורידים וכלי דם