רדימות/תחושות מוזרות בפלג גוף ימני

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/09/2009 | 21:27 | מאת: שאלה

בת 27, בריאה לרוב (זיהום ויראלי חריף לפני חודשים ספורים). לא מעשנת/נוטלת גלולות. רמת סוכר בדם תקינה וכולסטרול תקין. סובלת מזה כחודשיים וחצי מרדימות/תחושות מוזרות בפלג גוף ימני. בעיקר יד ורגל ימין. בעיה נוירולוגית נשללה, הופניתי לבדיקת דופלקס עורקי צוואר אולטרסאונד. האם אמורה לתחיל לדאוג או שמא תקינות רמת הסוכר והכולסטרול שוללת בעיה בעורקים? מה זה אמור להביע התופעות הללו?.. אודה לתשובה

רוב הסיכויים שלא ימצאו בעיה בעורקי הצואר. בגילך זה אינו נפוץ. ממליץ שתעברי בירור נוירולוגי מתקדם יותר שכולל MRI של המוח וחוט השדרה. צריך לבדוק שאין מחלה של מערכת העצבים מסוג MS.או ALS. למרות שהסיכוי לכך נמוך, חייבים לשלול זאת אם עדיין לא עשו זאת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם