שאלה של בת מודאגת

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

04/09/2009 | 02:36 | מאת: בת מודאגת

אימי בת 52, עברה כריתת שחלות לפני 3 שנים בערך עקב גידול שפיר. בדיקות אחרונות הראו אוסטאופניה קלה, וכולסטרול בשחקים..היא לוקחת כדור לבעית הסידן, ואמורה להתחיל טיפול עם סטטינים, אך טרם התחילה. לאחרונה מופיעים לה שטפי דם לאורך הרגלייים, יש לה מספר שטפי דם בו זמנית נניח על הירך או על השוק. והם במפורש לא חבורות ממכות.. יש לה אגב המון ורידים קטנים סגולים כאלו ברגליים (קוראים לזה דליות?) בכל מקרה, מראה שטפי הדם הלא מוסברים מדאיגים, אודה לך מקרב לב אם תוכל להפנות אותי לרופא הנכון, והאם יש לך מושג במה מדובר? תודה רבה רבה!

בשלב ראשון ממליץ להגיע לבדיקת רופא משפחה שעשוי לשלוח אותה לספירת דם ומשטח דם. בהמשך ממליץ שישלח אותה לדופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם