זיהום ברגל לאחר ניתוח מעקף

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/09/2009 | 13:29 | מאת: טליה

שלום ד"ר גלילי חמותי בת ה- 79 עברה ניתוח מעקף כלי דם ברגל לפני חמישה שבועות. ברקע הבריאותי טיפול של שנים ביתר לחץ דם ובסוכר (תרופתי בלבד). עד לרגע זה, היא עדיין בבית החולים כתוצאה מזיהום ברגל. היא מחוברת לצינורית שמנקזת את הפצע שעדיין במצב פתוח. ביומיים האחרונים, חרף האנטיביוטיקה, היא עם חום 38. מה ניתן לעשות כדי לטפל במצב בצורה יותר אינטנסיבית (אנחנו במצב המתנה כל השבועות הללו) ומהם הסיבוכים שעשויים להתרחש?! תודה מראש, טליה

זיהום פצע הינו סיבוך מאד בעייתי של ניתוח מעקף. פעמים רבות הזיהום פוגע או שאף מתחיל מהשתל העוקף וגורם לסתימתו ולכישלון הניתוח. יש פרטים נוספים שמשפיעים על המצב כגון האם השתל מחומר סינטטי או מוריד שנלקח מהגוף. במידה והשתל מחומר סינטטי, הזיהום לרוב אינו חולף עד שהשתל שהינו חומר זר מוצא בשלמותו מהרגל. במידה והשתל עשוי מוריד, צריך לבדוק האם הושאר גוף זר ברגל כגון פד שמהווה את מקור הזיהום. יש לבצע צילום ואף CT של כל הרגל המנותחת. בכל מקרה התשובה שאני נותן הינה חלקית בלבד כיון שלא ניתן לתת תשובה מלאה בלי לבדוק את החולה ולברר לעומק את סוג הניתוח והבדיקות שעבר עד כה מאז גמר הניתוח.

06/09/2009 | 23:17 | מאת: טליה

ד"ר גלילי, ממש תודה על התגובה המהירה. הצינורית שנשתלה היא מחומר סינטטי. ננסה לברר את סיבת הזיהום המדוייקת כדי לקבל תמונה יותר ברורה. שוב, תודה רבה, רבה, טליה

מנהל פורום ורידים וכלי דם