שטפי דם תת עוריים ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/09/2009 | 22:32 | מאת: דני

שלום, אבא שלי כבן 90 וסובל ממחלות כרוניות של זיקנה כגון לחץ דם גבוה שומן בדם ומטופל בנוסף בפוסיד בגלל בצקות ברגליים. הטיפול בכדורים לעיתים לא יעיל ואז הטיפול ניתן דרך הווריד. השבוע התחילו להתפתח מעין שטפי דם תת עוריים ברגליים שגדלים עם הזמן בצבע סגלגל, הרופאה ביצעה ספירת דם והיא נמצאה גבולית אך תקינה. האבחנה הראשונית הייתה פורפרה. היינו אצל רופאת עור אך גם לה אין מושג במה מדובר והיא הפנתה לעוד בדיקות דם. מה לדעתך גורם לאותם שטפי דם ומה עלינו לעשות?

צריך לבדוק האם מקבל תרופה מדללת דם או נוגדת קרישה ולשנות מינון במידת הצורך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם