דופלר עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/09/2009 | 20:47 | מאת: שרה

לאמי נרדמת רגל ימין, ובדופלר נמצא קרוטיס פנימי בצד ימין,נצפה רובד טרשתי הטרוגני מסוייד בחלקו הפרוקסמלי של העורק הגורם להצרות בשיעור פחות מ50% הודגמה הסתלסלות העורק בחלקו האמצעי.מה פירוש הדבר? תודה מראש ממני שרה.

מדובר בהיצרות שאינה משמעותית בשלב זה בעורק המוביל דם למוח דרך הצואר מימין, ודורש רק מעקב. גם אם הייתה שם בעיה משמעותית, הרי שעורק ימין מזין את חצי המוח הימני שאחראי על התחושות ברגל שמאל ולא ברגל ימין כפי שיש לאימך. ממליץ שאימך תפנה לאורטופד ולבירור נוירולוגי אם אורטופד לא מוצא סיבה

מנהל פורום ורידים וכלי דם