הגפן 3 ב ניצן

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/09/2009 | 22:50 | מאת: צ.ל

ד"ר שלום בתי בת ה- 10 סובלת מדליות ברגלים לאחר בדיקת "דופלר" שערכנו התברר שהיא סובלת מוחסר תפקוד של השסטומים - התופעה קיימת רק ברגל אחת. מתוך בדיקה הבנו שתופעה כזאת לילדה כה צעירה היא מאוד נדירה - נשמח לקבל את המלצתך מה לעושת בנידון? והאם יודע לך על דרכי טיפול או שרק הדרכים הישנות והטובות של תחבושת אלסטית והרמת רגלים הם שעומדים לפנינו כיום.

יש מצבים מולדים של התפתחות לא תקינה של כלי הדם מה שנקרא מלפורמציה יתכן שביתך סובלת מסוג של בעיה זו כגון קליפל טרינוני. בכל אופן, בשלב זה ממליץ שתיבדק ע''י מומחה לכלי דם אשר קרוב לודאי ימליץ על גרב אלסטי והגבהת רגלים. מעל גיל 15 ניתן כבר לשקול טיפול

מנהל פורום ורידים וכלי דם