חסימה בקרוטיס

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/09/2009 | 12:13 | מאת: סיגל

שלום דר' ושנה טובה. לפני כשלוש שנים התגלתה חסימה בקרוטיס. אני בבדיקות ומעקבים, לפני שלושה שבועות עברתי MRA והנה התשובה: "מודגמת זרימה זרזיפי ואירגולרי לאורך ה- RICA שמאלי, עם מילוי קלוש של ה-RMCA. בנוסף זרימה ואירוגולרי בורטברלים דו"צ וגם רושם להיצרות מוצאה ורטבליס שמאל. הממצאים ב- RICA חשודים לדיסקציה. מומלצת השוואה לבדיקות קודמות למבנה הורטברלים או קורולציה עם CTA". שאלתי היא - מה מסקנתך ועפ"י ניסיונך ניתן לעשות במצב הנ"ל, אם ניתן בכלל לעשות משהו? אציין שאני בת 39. ואני מעוניינת לשוב ולנסות להביא ילד/ה בהפריות, האם מומלץ? ובכלל מהי דיסקציה? תודה ויום נפלא, סיגל

מדובר בחסימה קרוב למוחלטת של עורק הקרוטיס השמאלי. לא ברור לי הרקע כיוון שאת צעירה יחסית לבעיה מסוג זה. דיסקציה היא היפרדות אחת משלשת השכבות של דופן העורק דבר שעלול להביא לחסימת הזרימה בעורק.לעיתים הסיבה לדיסקציה היא חבלה כגון בתאונת דרכים בה הצואר נמתח למס' כיוונים באופן פתאומי. ברוב המקרים ישנה אספקת דם מספקת מעורק הצואר הנגדי, אבל יש לעקוב אחר כך.

24/09/2009 | 11:26 | מאת: סיגל

ראשית תודה על התגובה. אכן כן לפני כשלוש שנים עברתי תאונה קלה, עם מכה באזור הראש, ומאז התחיל כל הבלאגן. אך, בבדיקת סיטי אנגיו, התשובה היתה חסימה בקרוטיס מימין, עורק התרדמת.. ומתשובתך יוצא שהחסימה הינה בעורק שמאל???????? הנה התשובה של ה-CTA: "ICA ימין - בעובי של חוט שערה עד לבסיס הגולגולת" "ICA מימין בעובי של חוט שערה לכל אורכו, ללא עדות ללומן כפול, דרןש יעוץ עם רופא כירורג של כלי דם" ובכן אני מאוד מבולבלת, היתכן שיש טעות? תודה ויום נפלא, סיגל

מנהל פורום ורידים וכלי דם