וריקוצל -אופציית צינתור

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/09/2009 | 00:31 | מאת: דני 32

שלום ד"ר, בבדיקת אולטרהסאונד התגלתה אצלי בעיית וריקוצל באשך שמאל (חומרה בינונית).אני מבין שיש אופצית ניתוח (קשירה) מול אופציית צינתור (וחסימה ע"י סליל או ביולגית). שאלתי -מה יתרונות הצינתור מבחינת סיכויי הצלחת שיפור זרע, חזרת הוריקוצל וכן הכאב היחסי לאחר הניתוח (או במהלכו)וההתאוששות. וכן -האם ישנם מצנתרים נוספים מלבד גת גורן (טיפול יקר מאוד..) תודה ושנה טובה ..ופוריה

לצינתור יתרונות של המנעות מצורך בהרדמה ומסיבוכי ניתוח כגון זיהום. כמו כן אין צלקות. צינתור הינו טיפול ידוע ומקובל אם כי צעיר בהרבה מניתוח וסיכויי ההצלחה שלו טובים לפחות כמו של ניתוח , אולם בשני סוגי הטיפולים, הצלחת הטיפול ניגזרת מנסיון ומיומנות הרופא המבצע. איני יכול להמליץ על רופאים או מקומות ספציפים בהם עושים צינתורים מסוג זה אם כי ניתן לפנות למרפאות אורולוגיות של בתי חולים שונים ולברר האם טיפול זה נעשה במסגרת אותו בית חולים. כמובן שכדאי שתברר את נסיון הרופא המטפל טרם הטיפול

23/09/2009 | 16:08 | מאת: דני 32

תודה רבה ד"ר גלילי על תשובתך! .כך גם חשבתי וכמובן אתיעץ עם אורולוג גמר חתימה טובה

מנהל פורום ורידים וכלי דם