לאחרונה עברתי בירור רפואי...

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/10/2009 | 15:42 | מאת: אלה מילי

ולאחר מספר בדיקות החליטו שיש לי בעיה של לימפה בכפות הרגלים, אני רק בת 20 וזה תופעה שהחלה רק בשנה האחרונה. שלחו אותי לעשות בדיקות של דופלקס ורידים עמוקים ושטחיים גפיים תחתונות ולימפוצינטוגרפיה לרגליים - הייתי רוצה לדעת מזה הדברים האלה? ולדעת איך אני יכולה לצאת מהמצב הזה או לעשות לעצמי יותר טוב?מה מותר ומה אסור לי? בקיצור משהו ?אין לי שום מושג בנושא הזה וחוסר ידע יותר מפחיד אותי... אשמח לעזרה אלה.

יש לך נפיחות ברגלים. על מנת לקבוע מה הסיבה, את נשלחת לבדיקת ורידים כדי לדעת שהזרימה בהם תקינה או לא, ואז ממליץ שתודיעי לי ואסביר לך מה ניתן לעשות. הבדיקה השניה נעשית בדיקור בכף הרגל והזרקת חומר ניגוד לכלי הלימפה על מנת לבדוק האם קיימת בעיה בזרימה הלימפטית. אם יש בעיה, לרוב שולחים לטיפול בעיסוי לימפטי.

מנהל פורום ורידים וכלי דם