ציסטה בגודל 8 ס"מ שלוחצת על הוריד

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

16/10/2009 | 09:01 | מאת: ח.ו.

אימי בת 66 הגיע למיון עם נפיחות ובצקות בכף הרגל עד המשך השוק וקושי עם כאבים בהליכה. לאחר אין ספור בדיקות - בוצע אולטרסאונד לשלילת D.V.T וזה נישלל, היינו יש זרימה טובה שלדם. אך בהמשך האולטרסאונד נמצא ממצא בסמוך לפרק הירך (אימי עברה T.H.R לפני 8 שנים ללא כאבים או הפרעה - עד הארוע הנ"ל שגרם בין הייתר לכאבים והליכה באיזור פרק הירך - כולל הבצקות בכף רגל) הממצא נימסר שהיא ציסטה דלקתית - לאחר שנלקחה ממנה ביופסיה. בסופו של דבר בהתיעצות אורתופד - נמסר לנו שמבחינה אורתופדית יש להוציא את הציסטה שבסמוך לפרק הירך כי היא לוחצת גם על הוריד וישנה סכנה של עיכוב בחזרה הורידית מהשוק לירך. כמו כן מסרו לנו שזה ניתוח מסוכן - שכמובן הבהיל אותנו - הומלץ בינתיים על גרביים אלסטיות - שמייד רכשנו אותם. האם אפשר להמשיך רק עם הגרביים ולא לנתח - עכב החשש הרב שלנו ? למרות שהכאב אותו הדבר אך הנפיחות והבצקת משתפרת עם גריבת הגרבים. והשאלה העיקרית שלי - האם יש סכנת חיים בכל נושא של כלי הדם באיזור ??? לתשובתך והסברך אודה מאוד.

על מנת לענות על שאלה זו יש צורך בבדיקה כולל אולטרהסאונד . לפרטים נוספים תוכל ליצור איתי קשר למייל

מנהל פורום ורידים וכלי דם