רגל מתנפחת ורגישות לכאב

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/10/2009 | 23:01 | מאת: שחר

שלום, אבי הוא חולה סכרת שעבר אמפוטציה ברגלו בגלל הסתבכות הסכרת. היום הוא הולך עם פרוטזה וב"ה אני מקווה שמצבו רק ישתפר. לאחרונה רגלו מתנפחת (יש לו בצקות) הוא מתלונן על רגישות לכאב ברגלו (השל?מה), למשל אם בטעות לוחצים לו על השוק. בבדיקות דופלק ודופלקס העלו שזרימת הדם שלו טובה, אבל לקראת האצבעות וכף הרגל, היא נעשית איטית יותר. ממה מקור הרגישות שהוא פתאום פיתח? מה זה אומר? מה מומלץ שיעשה כדי שהרגל לא תתנפח? ממה נובעת ההתנפחות? כשהוא הולך הוא מרגיש התכווצות של השריר, וכשהוא נח, הוא לא מרגיש זאת. תוכל בבקשה להמליץ לי על מרפאה טובה של כלי דם? אשמח לקבל תשובה. אני מאוד מודאגת ממצבו. תודה.

הרגישות עלולה לנבוע מפגיעה בעצבים בשל בעיית סוכרת או בשל הפרעה לאספקת הדם. הנפיחות עלולה לנבוע מאי ספיקת ורידים, ממליץ לבצע דופלקס ורידי רגלים בשאלה זו במסגרת קופ''ח, ואם יש בעיה להודיע לי. עלולים להיות גורמים אחרים לנפיחות, וממליץ לפנות לרופא המשפחה על מנת שיברר אותם. איננו נוהגים להמליץ על מקומות ספציפיים, אבל בירור במסגרת מרפאת כלי דם של בית חולים גדול לרוב מספק.

מנהל פורום ורידים וכלי דם