תוצאת בדיקת דופלקס עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/10/2009 | 17:45 | מאת: ורד

שלום רב, אשמח לדעת אם הבדיקה תקינה או לא - צד ימין - קרוטיס משותף - לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם תקינה קרוטיס פנימי - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסויידים בחלקו הפרוקסימלי של העורק הגורמים להצרות שיעור עד 50%. קרוטיס חיצוני : נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטבליס - כיוון וזרימת הדם תקינים. צד שמאל - קרוטיס משותף - נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם תקינה. קרוטיס פנימי - נמצאו רבדים טרשתיים מסויידים בחלקו הפרוקסימלי של העורק הגורמים להצרות עד 50%. קרוטיס חיצוני - נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת דם תקינה. ורטבליס - כיוון וזרימת דם תקינה. תודה רבה

המשמעות היא שיש היצרות בינונית בשני העורקים שבצואר המוליכים דם למוח. מצב זה מחייב בשלב זה רק מעקב של בדיקות מהסוג שעברת מידי מס' חודשים. במידה ותחול החמרה, יישקל צורך בהתערבות ע''י מומחה לכלי דם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם