כתמים בשוקיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

03/11/2009 | 22:21 | מאת: יואל

בן 37, 95 ק"ג 183 ס"מ. בחודשים האחרונים מופיעים לי כתמים אדומים המורכבים מנקודות רבות די צפופות על השוקיים. קוטר הכתמים כ- 1-1.5 ס"מ. המיקום משתנה בחזית השוק בצד או מאחור ובגבהים שונים. הכתמים לרוב הופכים חומים עם הזמן ולאחר מס' שבועות (להערכתי לפחות 8) נמוגים. בשניים או שלושה מקרים הם הופיעו גם באמת היד ובירך. הנקודות תת עוריות סגורות. אין גרד או כל תחושה אחרת. רופאת עור טענה כי יתכן שנגרמים מעומס על הרגליים, חום הקיץ וכו'אני מעריך כי אין בכך ממש (אנחנו כבר בחורף...) אני תוהה אם יש קשר דווקא לזרימת דם, לחילופין לאי סדרים במערכת העיכול מהם סבלתי לאחרונה (יתכן כי מעי רגיז), ביטוי חיצוני של בעיה בכבד..או משהו אחר. בדיקות דם סה"כ בתחום הנורמה. אינני מחפש תחליף אינטרנטי לבדיקת מומחה כי אם הכוונה כללית, באיזה כיוון לחפש את התשובה. תודה מראש!

מבחינת כלי הדם ברגלים, ממליץ לבצע דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה. אם יש בעיה, תחזור אלי

מנהל פורום ורידים וכלי דם