נתוח מעקפים ברגל.

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/11/2009 | 23:21 | מאת: ניר לביא.

אשה בת 89 עם פצע בשוק שאינו מגליד זמן רב. בצנתור אובחנה סתימה בעורק מעל הברך וניסיון לפתוח לא הצליח. מחכה לזימון לניסיון נוסף בצינתור. מהם הסיכונים והסיכויים בנתוח מעקפים לאשה בגיל הנ"ל,וזמן ההחלמה. אינה סובלת מסכרת, לא מעשנת ולא עשנה בעבר, לחץ דם תקין.

הסיכונים יחסית לא נפוצים וכוללים זיהום בפצעי הניתוח, נמק עורי, חסימה של המעקף ואף סיבוכים כללים כגון אוטם לבבי פגיעה כלייתי ועוד. הרופא המנתח צריך לשקול הסיכון לעומת התועלת יחד איתכם

מנהל פורום ורידים וכלי דם