ultrasound guided sclerotherapy

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/11/2009 | 03:27 | מאת: שלומית

ראיתי שאתה ממליץ על השיטה. האם תוכל להוסיף עוד מידע? האם מספיק טיפול אחד או שיש צורך בכמה טיפולים? האם יש תופעות לואי?

מספר הטיפולים תלוי בחומרת הבעיה ונרחבותה וכן בתגובה של המטופל ששונה בכל מקרה. ככלל, טיפול אחד מספיק ברבע מהמקרים, 2 טיפולים בחצי והשאר נדרשים ל3 טיפולים ויותר. תופעות לואי לא רצויות לרוב חולפות ולא משמעותיות. כאב, פיגמנטציה, תחושת סחרחורת או טשטוש ראיה למס' דקות, תגובה אלרגית נדירה מאד. קרישים בורידים עמוקים הנה תופעה משמעותית אך פחות שכיחה מבניתוח ורידים וכן יש לדעת שתופעה זו נפוצה בהרבה בעקבות טיסות ממושכות. לסיכום, מדובר בטיפול יעיל מאד בעל תופעות לואי מועטות יחסית ונסבלות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם