סונאר-דופלר של עורקי הצוואר(קרוטיס)

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/11/2009 | 16:09 | מאת: נירית

שלום רב! בעלי בן 59 ומטופל כ-20 שנה ביתר לחץ דם. בשל הבדלים של כ-30 ממ"כ בבדיקת לחץ דם בין 2 הידים נשלח לבדיקה הנ"ל והתוצאות CCA -PROX בשמאל 96 ובימין 87 CCA-DIST בשמאל 88 ובימין 77 ECA בשמאל 53 ובימין 61 ICA-PROX בשמאל 51 ובימין 59 ICA-DIST בשמאל 60 ובימין 56 הרופא הבודק סיכם וכתב: ימין: קרוטיס -אין הפרעה המודינאמית אי סדירות דפנות ביפורקציה התחלת העורק הפנימי. חוליות- זרימה תקינה שמאל: קרוטיס-אין הפרעה המודינאמית אי סדירות דפנות הביפורקציה. חוליות-זרימה תקינה אין שינוי משמעותי לעומת בדיקה מתאריך 31.12.00 אודה לכם באם תענו לי: 1. מה משמעות התוצאות 2. אילו פעולות צריך לנקוט? האם טיפול תרופתי או כירורגי או רק מעקב(באיזו תדירות)? 3.האם יש בתוצאות הסבר על ההבדלים בתוצאות מדידת לחץ הדם ב-2 הידים? תודה נירית

בשלב זה מדובר בתוצאה המחייבת רק בדיקות מעקב חוזרות. לגבי שינויי לחץ הדם בין הידיים, ממליץ לעבור דופלקס של עורק התת בריחי המספק דם ליד כדי לבדוק את מצבו

מנהל פורום ורידים וכלי דם