טיפול ב temporal arteritis

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/11/2009 | 18:35 | מאת: אורנה דמרי

ד"ר גלילי שלום אבי ,בן 74 ,אובחן כחולה ב temporal arteritis .בוצעה ביופסיה של עורק הרקה -טרם קיבלנו תשובה אך כל הסימנים הקליניים מצביעים על המחלה על פי חוות דעת של הרופאים. מזה כ-שלושה שבועות וחצי הוא מטופל בסטרואידים-40 מ"ג ליום.בעקבות הטיפול יש אומנם ירידה בשקיעת הדם-מ-100 ל-17 אך עדיין הוא סובל מכאבי ראש עזים (אומנם תדירותם ירדה)מחולשה כללית קשה, חוסר תאבון,טישטוש בראייה ועוד.שאלתי היא האם הטיפול בסטרואידים לא היה צריך כבר להשפיע ולהיטיב את מצבו בצורה משמעותית יותר?ובעצם כמה זמן לוקח עד שיהיה שיפור?האם אין צורך במינון גבוה יותר של הסטרואידים?אוסיף שיש עליות וירידות במצבו אפילו לאורך יום. האם יש טיפול יעיל יותר לטיפול במחלה? אודה מאוד להתיחסותך אורנה

טיפול בסטרואידים יכול להימשך שנה ואף יותר. במקרים בהם יש קושי לקבל סטרואידים בשל תופעות לואי, שוקלים טיפולים בחומרים מדכאי מערכת חיסון כגון מטוטרקסט ואחרים. ממליץ להתייעץ עם רופא ראומטולוג

מנהל פורום ורידים וכלי דם