פקקת ורידים חריפה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/11/2009 | 22:06 | מאת: ח.ס.

שלום רב, אובחנתי לאחר אבלציה (אני סובלת מ-SVT מסוג AVRT) כמי שסובלת מפקקת חריפה בכל מערכת הורידים העמוקה ברגל ימין, בעקבות כך הנני מטופלת במחלקת היחידה לקרישת דם, ואני התחלתי טיפול ניסיוני למשך חצי שנה באפיקסבןועוד תרופה שאינני יודעת את שמה, וכמו כן הנני לובשת גרב אלסטית לכל רגל ימין, שאלתי היא כמה מסוכנת המחלה? והאם אכן אחרי חצי שנה של טיפולים וביקורות היא תעבור? למה עלי לשים לב? על מה להקפיד? (יש לציין כי הנני פוחדת מאוד) ומה הסיכויים שהמחלה תחלוף כלא היתה? תודה

בד''כ מקובל לטפל בטיפול נוגד קרישה בין 3 ל6 ח'. בחצי מהמקרים הפקקת חולפת בלי להשאיר סימן, אך בחצי יש אי ספיקת ורידים עמוקים שדורשת בהמשך אגידה אלסטית והגבהת רגלים בשכיבה. בעקבות אי ספיקה עלולות להופיע בצקות, דלקות ואף פצעים. לכן יש להשגיח ע''י רופא מומחה

מנהל פורום ורידים וכלי דם