חסימות בעורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/11/2009 | 14:06 | מאת: מיכל

בעלי בן 54 מבנה גוף רזה ובריא בד"כ אך עם לחץ דם גבוה (כשגם עם לקיחת אמלו-הערך הגבוה עובר את ה150 כמעט תמידית)שמתאזן בד"כ רק במדידות שלאחרי פעילות ספורטיבית. במשפחתו:אחיו ואביו לקו באירוע מוחי(אחיו בגיל 52 אביו בגיל 60). ערכי הכולסטרול שלו נמוכים אם כי הכולסטרול ה"רע" שלו-גבולי-גבוה מעט. בעלי עוסק בפעילות ספורטיבית רבה אך מזה כשנה הוא מתלונן על לחץ באזור שמתחת לאוזניים ועל חולשה ברגליים(בקושי מסוגל לפעמים להניעאותן "כמו משקולות בנות טון" לדבריו). בעקבות בירורים ובדיקות שונות הגיע לביקור אצל רופאת א. א. ג. ששלחה אותו לאולטרסאונד שלעורקי הצוואר. הממצאים של האולטרסאונד היו של חסימות עד 50% בעורק ימני ועד 69% בעורק השמאלי. מהו לדעתך המשך הטיפול הרצוי? למי אנו אמורים לפנות? האם בעלי יכול בינתיים להמשיך בפעילות הספורטיבית שכוללת, בין היתר, ריקודי עם? בתודה מראש מיכל

אם אכן מדובר על העורק הפנימי, מדובר על היצרות בינונית שמחייבת יעוץ ובהמשך מעקב של מומחה לכלי דם. אם מדובר על העורק החיצוני, אין לכך משמעות

מנהל פורום ורידים וכלי דם