האם מומלץ לבצע דופלר צוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

03/12/2009 | 20:11 | מאת: יעקב

שלום אני בן 52 נוטל קומדין במשך 9 שנים לאחר הופעת שני קרישי דם ברגל, נמצא פקטור - ליידן 5 הומוזיגוטי.בנוסף נוטל פרבסטטין כתוצאה מכולסטרול גבוה. אבי נפטר לפני שנים רבות בגיל 55 מהתקף לב.1. האם מומלץ לכל אחד מגיל 50 לבצע דופךר צוואר? 2. האם מומלץ לי עם הרקע הרפואי שלי לבצע דופלר צוואר? אני מודה לך על תשובתך

אין המלצות חד משמעיות האם ומתי צריך להתחיל בדיקת דופלקס צואר במקרים שאין תלונות מכוונות. במקרה שלך, לנוכח הנטיה לקרישיות יתר, כדאי שתבקש לעבור בדיקה כזו לשם ידיעת מצב בסיסי.

מנהל פורום ורידים וכלי דם