מכה על הורידים של האשך

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/12/2009 | 14:09 | מאת: מוטרד

שלום רב, אני בן 24, יש לי וריקוצל- הרחבת ורידים בצד שמאל, באשך שמאלי. וריקוצל בדרגה 3 וניתן לראות את הורידים המורחבים בעין- כלומר הם בולטים (בצד שמאל) היום קיבלתי מכה על הוריד המורחב, ונגרם כתוצאה מכך כאבים- לא מדובר על כאב בלתי נסבל, המכה לא הייתה באשך ולא היו כאבים באשך, המכה הייתה על הוריד המורחב, האם ייתכן שקרה משהו לוריד? (וזה עלול לגרום לנזק לאשך בגלל תקלה מסויימת בורידים) ייתכן שהמכה גם פגעה בורידים אחרים אם יש באזור זה, אני לא יודע מה יש בדיוק, אז האם ייתכן שקרה משהו לורידם המורחבים או לורידים אחרים אם יש? ובאופן כללי,מה יכולה לגרום מכה על הורידים של האשך? תודה רבה

במידה וניגרם נזק לוריד , מה שלא שכיח בחבלות קלות, עלול להיווצר שטף דם תת עורי שנספג לאחר מס' ימים עד שבועות. לעיתים מאד רחוקות בשל מכה עלול להופיע קריש דם אותו ניתן לחוש ככאב ונוקשות מקומיים באזור הוריד. במידה ואין תלונות מהסוג הזה, קרוב לודאי שאין לך מה לדאוג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם