תוצאות בדיקת דופלקס עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/12/2009 | 20:15 | מאת: יעקב

אני בן 52 מטופל בקומדין עקב נטייה לקרישיות יתר ופרבסטטין עקב נטייה לכולטרול גבוה. ללא תלונות ספציפיות בצעתי (ע"פ המלצתך)בדיקת דופלקס עורקי הצוואר. להלן התוצאות - ימין - התפצלות - בגובה רגיל, אין שינויים אנטומו-פטולוגיים, אין הפרעה המו-דינמית, העורק הבין חולייתי תקין. סיכום צד ימין תקין. צד שמאל - העורק הפנימי המקורב - עיבוי דפנות - אין הפרעה המו-דינמית. העורק הבין-חולייתי - תקין.אודה לדעת מה פירוש "עיבוי דפנות" והאם זה ממצא שעלי לדאוג לגביו? בתודה

המשמעות היא שאין כרגע בעיה מדאיגה מבחינה רפואית אולם כדאי לבצע בדיקות עוקבות, בתחילה בעוד 6 ח' ואם המצב יציב לעלות לפעם בשנה וייתכן אף יותר משנה בהמשך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם