טיפול משולב בקומדין ו-oxopurin

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/12/2009 | 20:50 | מאת: ע

שלום, אימי סובלת מבעיות לב, פרפורים, לחץ דם ואמבוליזם ריאתי (מקרה אחד בעבר). כיום אימי מטופלת בקומדין (1 mg), פרוקור, לוסודקס (50mg ) פוסיד וסימוביל. לפני כשבועיים אימי הבחינה כי שתי אצבעות בכף רגלה, הכחילו. רופא במרפאה אמר לה כי מדובר מדובר בבעייה של זרימת דם. בעקבות כך המליץ לה הרופא לקחת את התרופה ( oxopurin (400 mg. לאור מצב חדש זה, הנני פונה לעצתך. שאלתי היא האם תרופה זו, יחד עם הקומדין, לא תגרום לסיכון בדילול יתר של הדם? האם אכן זה הטיפול המומלץ למצבה ובהתחשב במחלות הנוספות? תודה

אוקסופורין אינה גורמת לדילול יתר של הדם כך שאין בעיה להוסיף אותה לקומדין. מנגנון הפעולה שלה קרוב לודאי הוא שיפור במעבר רכיבי הדם ובכך בזרימת הדם בעורקים דקים. לרוב התרופה הזו אינה גורמת לתופעות לואי מזיקות וניתן לשלב אותה יחד עם תרופות נוספות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם