וסקוליטיס+רנו

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/12/2009 | 16:41 | מאת: גולי

אני בת 34 ממוצא גרוזיני מזה 12 שנים אני סובלת מכאבי רגליים מחרידים המלווים בהרגשה של שריפה ברגליים מדי פעם הופעת כיבים בשוקיים . תפרחת עורית המאפיינת וסקוליטיס על כל הגוף וכמו כן תופעת רנו בכפות 4 הגפיים.המאופיינת באצבעות בכפות הידיים בעלות גוון כחול וקפואות למגע. כפות רגליים קפואות תמידית.רגל ימין נרדמה לפתע לפני כ 4 שנים קיבלתי זריקות של B12 ובהדרגה השתחררה למעט חצי כף רגל ימין כולל אצבעות שמדי פעם מופיעים לחצים כמו זרמים . מזה 3.5 שנים תופעת ל"ד גבוה תמידי שבעקבותו אני מטופלת קבוע בכדורים.טריטס,דיאותאזיד בשנתיים האחרונות אשפוז לסירוגין כל 6 חודשים לצורך עירוי סולומודרול ואילומדין. נוטלת תרופות קבוע { אימוראן,פרדינזון,לוסק} - מזה 3 חודשים HB 9.8 . עייפות תמידות תחושה של קרח פתאומית כמעין קיפאון ברגליים ממפרק הירך ומטה.אפילו במקלחת חמה . כאבים בזרועות הידיים מזה 6 חודשים תופעה של כפות רגליים נפוחות + נפיחות בורידים בכפות הרגליים המלווה בכאבים. אשפוז אחרון 06/12/09 במסגרתו קיבלתי עירוי אילומדין + סולומודרול. סובלת בנוסף מכאבי ראש עם החמרה מדיי פעם מזה 9 חודשים כאבים שבאים והולכים בעקבותם עברתי בירור של MRI חשוב לציין שתמיד יש לי הרגשה של חום גם כשקפוא בחוץ ידיים ורגליים קפואות אבל אני מרגישה מדי פעם כמעין קושי לנשום. אודה על עצתך בנוגע לטיפולי.

למרות בעיית הרקע שציינת ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אם אכן קיימת, חיזרי אלי

27/12/2009 | 20:44 | מאת: גולי

בצעתי את הבדיקה הנ"ל ב 20/08/2000 ע"פ התוצאות מער' הורידים העמוקה ימין ושמאל תקין מער' הורידים השטחית לא הודגמו דלפים ורידיים ועורקיים. האם לדעתך זה מספק או יש צורך לחזור על הבדיקה??

מנהל פורום ורידים וכלי דם