תוצאות בדיקת דופלקס עורקי צואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

31/12/2009 | 20:06 | מאת: עמוס

שלום לך, אני בן 45, בעקבות תלונתי על תחושת לחץ באזור צידי הצואר ובהמלצתך, ביצעתי בדיקת דופלקס עורקי צואר ולהלן התוצאות: שמאל: תקין ימין: התפצלות בגובה רגיל מוצא עורק פנימי-אין שינויים אנטומו-פתלוגיים אין הפרעה המו דינמית העורק הבין חולייתי:זרימת דם מופחתת. 1.מהו ההסבר לממצא לגבי העורק הבין חולייתי? 2.האם הדבר מסביר את התופעה שאני מרגיש? 3.כיצד יש לטפל? אודה על תשובתך המהירה עמוס

לא בטוח שההיצרות בעורק הבין חולייתי שייכת לתלונות שלך אם כי ניתן באופן תאורתי להסביר מצב בו יש לחץ של חוליות עמוד שדרה בשל בעיה בהן ואז הן לוחצות על העורק ומאיטות הזרימה בו. קרוב לודאי שאין לכך מבחינת העורק משמעות מדאיגה הדורשת התערבות. ממליץ שתמשיך בירור אורטופדי שמכוון לחוליות הצואר

מנהל פורום ורידים וכלי דם