מפרצת

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

18/01/2010 | 19:46 | מאת: רמי

שלום דר' כממצא צדדי לבדיקת CT לעמוד שדרה נמצא: מפרצת אינפרא רנלית של האאורטה הביטנית ברוחב 3.4 ס"מ. רוחב האאורטה בגובה מוצא עורקי הכליות 2.5 ס"מ. למפרצת צוואר ארוך ואינה מערבת את עורקי הכסל. כפי ששמעתי ממתינים ועוקבים עד 5.5-6 ס"מ ואז קיימת פרוצדורה לטיפול בבעיה. מהכרות עם מקרה כזה, ידוע לי שבאם המפרצת תפרץ אזי ... שלום . שאלתי האם רצוי/אפשרי/מולץ לטפל בכך קודם ולא להמר על החיים. תודה רמי

החשש אכן מפריצת המפרצת ומטרת הטיפול למנוע אפשרות זו. הצורך בטיפול נקבע גם לפי קוטר המפרצת, הנטייה להמליץ על טיפול סביב 5 ס''מ קוטר שאז הסיכון לפריצה עולה, וכן לפי קצב גדילת המפרצת. מה שמקובל בקוטר כמו שציינת הוא לחזור תוך מס' חודשים על הבדיקה, ולהחליט בצורך להתערבות במידה ויש הגדלת הקוטר על פי המדדים שציינתי. לבצע עכשיו טיפול אין צורך וייתכן שזה מיותר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם