מחלת רינו

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/01/2010 | 19:48 | מאת: ענבר ירושלמי

אני מאוד מאוד סובלת בשנה האחרונה מתופעה שרופאי מגדירים כמחלת רנו.תופעה שצצה בזמן הריון שני : אצבעותיי כחולות ומשנות צבעם לסגול , ידי קרות כל הזמן , זרמים ועקצוצים של אי זרימת דם לאצבעות ,ובכלל יש תחושה כי הדם לא זורם כלל לידיים ולרגליים בזמן שינה . כאבי תופת , ואי יכולת לתפקד כבעבר ,יש לציין מעשנת כ-10-15 סיגריות ליום .מטופלת בטיפול תרופתי שאינו עוזר לי כלל (בהריון טופלתי במיקרופירין100 וקלקסן ) והיום אני נוטלת מיקרופירין 100, בי 12 , חומצה פולית ו-אמלו ,כמו כן הומלץ לי לקבל טיפול אילומדין פעם לחודש שטרם התחלתי לקבלו .נא עזור לי אני במצוקה נוראית ,האם זו מחלה שעוברת ? או שזה לכל החיים . מצבי רק מחמיר למרות כל הטיפולים שקיבלתי - זה התחיל רק באצבע אחת ועכשיו המצב הוא ב-2 ידיים (כל היד לא רק באצבעות! ) ובשתי הרגליים שאני מסוגלת לישון בלילות מחוסר תחושה של זרימת דם לגפיים עליונות ותחתונות ! נא עזור לי ותן לי את תשובתך - ואודה ! בברכה, ענבר

שלום לך. ראשית, את חייבת עם כל הקושי להיפטר מהסיגריות כי תסמונת רנו יחד עם עישון עלול להוביל אפילו למצב של קטיעת רגל או יד. ניתן לנסות טיפול בתרופות נוגדות תעלות סידן אשר משתמשים בהם כטיפול ליתר לחץ דם. הבעיה הזו לרוב הינה כרונית ובמידה ולא מעשנים, לא גורמת נזק למעט שינויי צבע ורגישות לקור. ממליץ לפנות לרופא ראומטולוג לבדיקה ומעקב ולהימנע ככל שניתן מחשיפה לקור. יש מצבים בהם ניתן לשקול גם טיפול שנקרא סימפטקטומיה בו מנתקים את אחד העצבים המוליכים לגפיים ובכך גורמים להרחבת כלי דם. את זה ניתן לשקול עם הראומטולוג ומומחה לכלי דם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם