טרומבוזה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/01/2010 | 15:49 | מאת: ליאת

שלום רב, האם נהוג לתת נוגדי קרישה לאחר ניתוחי השתלת עצם (כמו עצם ירך) כדי למנוע מצב של קריש דם? כמו כן, האם היווצרות קריש דם יכולה להכשיל ניתוח השתלת עצם? תודה ויום טוב!

לאחר כמעט כל ניתוח הכרוך בהרדמה ובהמשך בתקופת החלמה של מספר ימים בהם יש ירידה בתנועה ושכיבה ממושכת, נהוג לתת נוגדי קרישה למניעת יצירת קרישי דם במערכת הורידים העמוקים. לכן קרוב לודאי שניתוחי השתלת עצם אינם יוצאי דופן מכלל זה אולם כדאי גם להפנות שאלה זו לאורטופד.

מנהל פורום ורידים וכלי דם