קרית ביאליק שדרות הבנים 22\4

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/02/2010 | 12:33 | מאת: הירש מאיר

.פורום נכבד.לצערי אני סובל מזה שנים רבות מטרשת עורקים. לפני כשנתיים עברתי ניתוח בבי"ח הכרמל:אאורטו בי פמורל ביי פס.במסגרת המעקבים הרפואיים שלי בוצע בתאריך 10\02\02 בדיקת דופלר של עורקי הצוואר עם הממצאים הבאים. ימין:התפצלות בגובה רגיל. מוצא העורק הפנימי:רבדים טרשתיים,לאורך כ-1.66 cm ,אי-סדירות פני הרובד,מבנה בלתי הומוגני,היצרות:% 90-%71=הפרעה המודינמית משמעותית. מוצא העורק היצוני:הפרעה המודינמית קלה. העורק הבין-חולייתי-תקין. שמאל:התפצלות בגובה רגיל. מוצא העורק הפנימי:לא ניתןלהבחיןברבדים. זרימת דם מערבולית. מוצא העורק החיצוני:הפרעה הימודינמית קשה. העורק הבין חולייתי:תקין. אודה לכם על התיחסותכם לממצאים הנ"ל ומה הטיפול המומלץ, האם המצב מחייב ניתוח מיידי האם קיים טיפול אחר ללא ניתוח? בתודה ובכבוד רב.הירש מאיר.ת.ז564603-9 גיל:77 שנים. טל:04-8740505.

מדובר בהיצרות משמעותית שעלולה לדרוש התערבות טיפולית בעורק הצואר הפנימי מימין. ממליץ להתייעץ פנים אל פנים עם מומחה לכלי דם שישקול את כל הנתונים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם