חשד להרחבת האאורטה היורדת

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/02/2010 | 22:18 | מאת: דניאלה

אני בת 53, בריאה בד"כ. בצילומי חזה (עקב שיעול)לפני חצי שנה ולפני 4 חדשים התגלה "חשד לבקע סרעפתי או להרחבה של אאורטה היורדת. מומלץ על ביצוע CT בית החזה". אין לי שום סימפטומים המעידים על בקע סרעפתי ולכן קבלתי הפנייה ל CT. אינני רוצה לעבור את הבדיקה, מאחר ועברתי פעמיים CT בטן לפני כשנה בגלל דיוורטיקוליטיס. נסיון של רופא המשפחה לשלוח את בדיקות הCT שעברתי למרכז דימות ארצי לבירור הממצא החדש, לא העלה דבר. שאלתי: האם יש בדיקה אחרת,ללא קרינה או לפחות מופחתת, שיכולה לתת יותר בהירות בנוגע לחשד שהועלה?

ניתן לעבור MRI שזו בדיקה ללא קרינת רנטגן או אולטרהסאונד בטן לקביעת קוטר האורטה אם כי עלול להיות קושי להבחין בה באזור הבטן העליונה והחזה התחתון.

מנהל פורום ורידים וכלי דם