וריד בולט בבטן התחתונה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/02/2010 | 14:17 | מאת: מיכל

שלום דוקטור, ברצוני לשאול שאלה לפני שאני פונה לרופא המשפחה. תחילה אציין שיש לי היסטוריה של dvt ברגל שמאל שהתפתח לתסחיף ריאתי. סביר להניח שאין קשר בין הדברים, אבל אני מציינת את זה למידה ותראה בכל זאת קשר מסוים. לאחרונה "תפח" לי וריד שנמצא באזור שמעל למפשעה והוא בולט בדומה לתופעה של ורידים/דליות ברגליים. אני חייבת לציין שאני לא סובלת מכאבים ומבחינתי עד כה מדובר בבעיה אסטתית. אני פונה אליך, מאחר ורופאה שעוסקת בטיפולי לייזר הפנתה את תשומת ליבי לעניין ואמרה ששווה לבדוק את זה מול רופא שמתמחה בכלי דם. האם לדעתך יש מקום לבדוק את העניין ? מה יכולות להיות ההשפעות של הבעיה הזו ?

בהחלט ייתכן קשר בין בלט הוריד במפשעה לDVT במנגנון של חסימה או אי ספיקה הגורמת לעליית לחץ בורידים עוקפים. אין ביכולתי להגיד ללא בדיקה האם יש לכך משמעות רפואית מדאיגה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם