יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/02/2010 | 20:06 | מאת: שלומית

שלום, שאלתי נוגעת לתרופות נגד יתר לחץ דם. במשך 15 שנה לקחתי 10 מ"ג בזנאפריל + 25 מ"ג נורמיטן בבוקר ו- 10 מ"ג בזנאפריל בערב בחודשים האחרונים נבדקתי וגיליתי כי כנראה התרופות אינן משפיעות עליי יותר ולחץ הדם היה גבוה מאוד. בהתייעצות עם רופא מומחה התחלתי לקחת : 10 מ"ג רמפריל + 1 מ"ג קדקס + 12.5 מ"ג נורמיטן בבוקר ו- 12.5מ"ג נורמיטן בצהריים וגם- 10 מ"ג וזודיפ + 3 מ"ג קדקס בערב מאז ששינו לי את הכדורים ( לפני חודש) , יש לי הרגשה כללית לא טובה- סיבובי ראש נוראיים שמלווים אותי כל היום ומשביתים אותי מפעולות יום-יומיות, מתיחות בתוך הראש וכאבי ראש. בנוסף לחץ הדם אינו יציב. בבוקר ובערב הוא יחסית גבוה (145-175/78) ובצהריים הוא נמוך מידי (101/78) אני כבר ממש אובדת עיצות. האם יכול להיות שעבר חודש ועדיין לא "התרגלתי" לכדורים ? האם הכדורים לא מתאימים לי ? מה הפתרון ? תודה

אנשים שונים מגיבים בצורה שונה לאותן תרופות. יש תרופות שעלולות לגרום להרגשה לא טובה ולכן ממליץ שתיפני לרופא המטפל על מנת שישקול החלפת התרופות או שינוי במינונים או בתיזמון נטילתם

מנהל פורום ורידים וכלי דם