בקשת עזרה בנושא מפרת בטנית אאורטה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

03/03/2010 | 09:01 | מאת: מאיר

בבדיקת טופוגרפיה ממוחשבת לאנטייוגרפיה לבטן ואגן ציסטות בכליות אברי הבטן שמורים עורקים ויסצרלים שמורים כולל IMA פתוח נתקבלה אנוריזמה של אאורטה בטנית בקוטר מכסימלי של 50 מ"מ צוואר תת רגלי 25מ"מ בקוטר 23מ"מ קיים עירוב של שני האילאק המשותפים ימין בקוטר 25 מ"מ שמאל קוטר 25מ"מ האקטזיה שלהם נגמרת בביפרוקציה שלהם אליאקות חיצוניות ופורמלים תקינים בסיגמהמודגשים דיברטיקולה שאלתי בשם אבי בן השבעים האם יש צורך בניתוח מידי או בביקורת הרגשתו האישית והגופנית מעולה הוא פעיל עובד ולא מרגיש שינוי לרעה כלשהיא במקרה זה נתגלה עקב צילום אולטרה סאונד

אין חובה לנתח בדחיפות. מעל 5.5 ס''מ קוטר שוקלים לנתח או לשים תומכן - סטנט. ממליץ להתייעץ עם מומחה לכלי דם שישקול את כל המדדים

מנהל פורום ורידים וכלי דם