יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

16/03/2010 | 13:01 | מאת: ירון

שלום. אני בן 37 סובל מידי פעם או יותר נכון מרגיש לא טוב בתקופות שונות. אנני לוקח כל תרופה. בזמנים שאני מרגיש לא טוב, לחץ הדם שלי הוא 160/100 בממוצע. בתקופות שאני מרגיש טוב לחץ הדם שלי הוא 135/85 אך לא עקבי. הבעיה היא כאשר אני מרגיש לא טוב כמו בתקופה זו, הלחץ דם לא תקין כלומר גבוה כבר כ-10 ימים וזה כולל כאבי ראש וחולשה וכן עיניים אדומות. החלטתי ללכת לרופא מומחה שכן הצעותיו של רופא המשפחה כוללות תזונה נכונה ופעילות גופנית הוא אינו מדבר על תרופות. הרופא מומחה ביקש ממני טלפונית לבצע מספר בדיקות ולהגיע אליו. הבעיה היא שעד שאבצע את כל הבדיקות יקח זמן מסויים ואני מרגיש גרוע כבר 10 ימים, הלחץ דם הוא סביב 145/100 נכון לעכשיו. האם בערכי לחץ דם כזה אין סכנה לטווח הקצר? האם יש מה לעשות עד שתהיה אבחנה כלשהי?

בערכים כמו שציינת אין לרוב סכנה לטווח קצר אלה יש השפעה מצטברת לטווח ארוך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם