קריש דם בעורק הרשתית בעת הריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

25/03/2010 | 09:02 | מאת: ש

שלום לפני כשמונה שנים, בהיותי בשבוע ה-34 ארעה לי חסימת וריד הרשתית המרכזי בעין ימין משולב בחסימת סעיף של עורק הרשתית. אציין כי ההריון היה תקין עד הארוע הזה, אין לי רקע של מחלטות קרישיות במשפחה, איני מעשנת ובריאה בד"כ. לאחר הארוע. ועד חודשיים לאחר הלידה, טופלתי בקלקסן. ברצוני להיכנס שוב להריון (השלישי במספר). הריון הראשון היה תקין לחלוטין. עשיתי בדיקות קרישה והכל תקין. שאלתי היא-מה מידת הסיכון בהריון נוסף? האם עלי ליטול קלקסן מתחילתו? האם נכון שמערכת כלי הדם של העין היא מערכת עצמאית ואינה קשורה ישירות למערכת כלי הדם של שאר הגוף? אני יודעת למשל שקרישי דם ברגל בעת הריון, שכיחים הרבה יותר והמקרה שלי נדיר יחסית.

לא ברור לי אילו בדיקות עשית לקרישה אולם את צריכה לעבור בירור לטרומבופיליה=קרישת יתר שהן בדיקות דם מיוחדות שמפוענחות ע''י רופא המטולוג שמומחיותו קרישה. ממליץ שתפני לבירור כזה אם עוד לא עשית. כיון שכל הריון מהווה סיכון לקרישת יתר, צריך להתייעץ איתו גם בנושא טיפול בעת ההריון יחד עם רופא הנשים שלך. מערכת כלי הדם לעין אינה נפרדת ממערכת כלי הדם לשאר הגוף. ממליץ שתעברי גם דופלקס עורקי הצואר לראות האים יש מקור לתסחיפים ואקו של הלב וקשת אבי העורקים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם