בדיקות קרישיות יתר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

28/03/2010 | 10:47 | מאת: טלי

נעשו בדיקות סקר לקרשיות יתר ונמתא פרותרומבין הטרוזוגיט וכן פקטור 8 מעל לנורמה על מה מעידות התוצאות

28/03/2010 | 11:02 | מאת: דר' גלילי

ליותר מ15 אחוז מהאוכלוסיה יש נטייה כל שהיא לקרישיות יתר. יש להתייחס לממצאים אלה בהקשר לכל אחד באופן פרטני. לדוגמה, במידה ואירע אירוע של קרישה בכלי דם בנוכחות ממצאים אלה, יש לשקול טיפול קבוע בנוגדי קרישה.

צריך להתייחס לבדיקות אלה רק לידיעה ובהקשרים ספציפיים כגון סיכון לנטילת תרופות מגבירות קרישה כגון טיפול הורמונלי תחליפי או בהקשר למצב בו אירע כבר אירוע של קרישת דם

מנהל פורום ורידים וכלי דם