בצקות ברגלים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/04/2010 | 01:41 | מאת: ניב

אני בן 48 שמן גובה 183 משקל 150-160ק"ג, לאחרונה היה לי זיהום עור צלוליטיס עם שלפוחיות ונוזל צהוב. מאז יש החמרה בצקות ונפיחות ברגליים, הבצקת מכפות הרגלים ועד למפסעה כולל בהונות הרגלים. אין שיפור גם אחרי שכיבה ממושכת עם רגלים מורמות. עברתי מספר בדיקות של דופלר כלי דם עמוקים ושטחיים ודופלקס לא נמצא כל סימני פקקת או הפרעה בזרימת הדם הכל תקין. מה יכולה להיות הסיבה לבצקת? האם זה קשור רק למשקל? אני מאד מוגבל בתנועות ומתקשה בהליכה ובעליה מדרגות. מה אפשר לעשות מלבד ההורדה במשקל? גרביים אלסטיות שקיבלתי יצרו לי לחץ מתחת לברך (מתגלגלים עקב צורת הרגל שלי) ונוצר חסימה עם סימן אדום עמוק בעור וכאב חזק. אינני מסוגל ללכת עם הגרביים. בברכה ניב

ממליץ כמובן על ירידה במשקל. הגבהת רגלים בשכיבה מעל גבה החזה באמצעות שמיכות מקופלות תחת המיזרן כי כריות נוטות להימעך. ניתן להעזר בגרבים אלסטיות עם חיבור לחגורת בטן כך שלא יתגלגלו וכן בגבה מעל הברך

06/04/2010 | 22:57 | מאת: ניב

בס"ד לדר' יאיר גלילי שלום. ראשית גילוי נאות אני סובל מבעיה שנקראת לימפדמה. התאור שתארתי בפניתי מדוייק ומתאר את מצבי. דר' גלילי בחרתי לפנות בדרך זו כי נתקלתי במקרה בפורום ועיינתי בפניות וחשבתי שיש מקום לפנות אליך ואל ציבור רופאי כלי הדם. להגביר את המודעות שלכם לבעיה הלימפאטית ודרכי הטיפול בה. ובכן לגבי הגהבת הרגלים אני שוכב עם רגלים על כרית מיוחדת שגובה בברך כחצי מטר מעל לגובה החזה וכפות הרגלים כ75 ס"מ מהחזה וכמטר מגובה המזרן. המנגנון קשיח ולכל רוחב המיטה. לגבי הגרביים-הגרב האלסטית שנועדה לטיפול בבעיות ורידים הינה גרב בסריגה עגולה ולכן הנטיה להתגלגל גרבים כאלה לא מתאימות לטיפול בבצקות לימפאטיות כמו שיש לי וליתר הסובלים מלמפדמה. הגרב שמתאימה לבעיות לימפאטיות הינה גרב בסריגה שטוחה כמו דגם אברקס של חברת גובסט למשל או לפחות גרב בסריגה חצי שטוחה כמו סידרה 500 של סיגווריס. ללילה נדרשת חבישה בתחבושות מתיחה קצרה עם דרוג לחצים ונדרשת מיומנות והדרכה מקצועית כדי לבצע כזו חבישה בצורה יעילה. מתחילים בלחץ 4-5 בכפות הרגלים ובצורה מדורגת מגעים ללחץ 2 באיזור המפסעה. או שיש חבישה שנקראת פארו ראפ שגם מתאימה ללילה ויותר קלה לביצוע וחוסחת את הגלגול וכביסות של התחבושות. במקרה שלי נדרשות 18 תחבושות באורך 5 מטר כל אחת כדי להסיג דרוג לחצים יעיל. אין בכווניתי לפגוע חס ושלום. כל רצוני להגביר את הידע והמודעות בעיקר בקרב ציבור הרופאים לבעיות כלי דם שאמורים לטפל בי ובחברי לבעיה. אני משאיר לשיקולך האם לפרסם תגובה זו. אשמח לעמוד לרשותך ולהעביר את כל הידע הדל שצברתי לצערי. היום אני מטופל של פרופ' אריה בס מבית חולים אסף הרופא. ומטפלת לימפאטית מהותיקות והמנוסות בארץ שבזכותם נותרתי עם רגלים. לאחר שנים של טיפול כושל בבעיה שלי של זיהומי עור חוזרים וכיבים ופצעים קשיי ריפוי למרות כל הטיפול והחבישות הקונבנציונליות וטיפול במרפאות פצע במרפאות חוץ עם הטריות חוזרות ונשנות ללא הצלחה. מרגע שהתחלתי טיפול MLD ניקוז לימפאטי ידני אינטנסיבי 6 פעמים בשבוע עם חבישת בתחבושות מתיחה קצרה ע"י מטפלת מנוסה. תוך כחודש וחצי הבצקת נסוגה למצב שהרגל נראת נורמלי לחלוטין והפצעים נעלמו כלא היו. ברור שכיום אני בטיפול משמר וחבישות לחץ 24 שעות ביממה חבישת יום ולילה ושכיבה עם רגל מורמת כפי שתארתי. אילו היה ידע הזה לרופא כירורג כלי דם שהגעתי אליו בתחילת הדרך והיתי זוכה לטיפול בזמן הרי שכל הסיכויים היו שלא היתה פגיעה כרונית במערכת הלימפאטית. ולא היתי עם לימפדמה לכל ימי חיי. לכן חשוב לי להעביר את המסר לך ולציבור הרופאים. ושוב אני תיקווה שדברי יתקבלו ברוח טובה. אין לי כל כוונה לפגוע באף אחד. אשמח לעמוד לרשותך בכל דרך בברכה ניב 052-6660632 [email protected]

מנהל פורום ורידים וכלי דם