ירידת בצקות אסימטרית לאחר הריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/04/2010 | 17:48 | מאת: נועה

שלום ד"ר גלילי, אני בת 40, לאחר לידה ראשונה לפני 3 שבועות. במהלך ההריון, לקראת סופו, סבלתי מבצקות ברגליים. לאחר הלידה לקח די זמן לבצקות לרדת (קרוב לשבועיים) והבעיה הגדולה היא שהבצקת ברגל שמאל ירדה באופן איטי יותר משמעותית מהבצקת בקרסול ימין. לאחר הלידה סבלתי במשך מספר ימים מלחץ דם גבוה ולכן התבקשתי לבצע מעקב אצל רופא המשפחה. כאשר הגעתי לרופא הוא שם לב לשוני בירידה בבצקת והפנה אותי לבדיקת דופלר כאשר החשש שלו היה פקקת ורידית או קריש דם ברגל. בדיקת הדופלר יצאה תקינה. מידי פעם אני מרגישה כאב עמום בירך שמאל שעובר לאחר כמה זמן... עדיין לא חזרתי לרופא, אך הנושא של קריש דם והמשמעויות המסוכנות שלו מציק לי. 1. ברצוני לדעת מה דעתך על המצב (לדעתי יש לי עדיין בצקת קלה מאוד ברגל שמאל וללא בצקת ברגל ימין). 2. האם בדיקת הדופלר מכסה גם את נושא קריש הדם או רק את נושא פקקת הורידים? 3. מה אפשר לעשות או צריך לעשות על מנת לוודא שאין לי קריש דם שמסתובב בגוף חלילה ולוודא שהכל בסדר? אודה מראש על עזרתך... נועה. אימא טרייה ולחוצה....

פקקת הינה מונח זהה לקריש בדם. ממליץ שתבצעי גם דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אם יש, ניתן בהחלט לטפל.

מנהל פורום ורידים וכלי דם