וריקוצלה ואי-פריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

16/04/2010 | 09:31 | מאת: רחמים

ד"ר גלילי שלום, על רקע אזוספרמיה נמצאה וריקוצלה דו-צדדית מאד משמעותית. הוצע לי צינתור בשיטת גת-גורן, אך ידוע לי שקיים גם צינתור סלילים (שאמור להיות כלול בסל). שאלותיי: 1. האם צינתור הסלילים נחשב כמוצלח ויעיל כמו שנשמעת שיטת גת-גורן. 2. האם הוא יכול גם לטפל בוריקוצלה דו-צדדית. 3. האם מלבד עניין הפריון, צינתור - במי מהשיטות - יקל גם על הכאב. תודה לך, רחמים

שאלה זו הנה מתחום מומחיות רופא אורולוג והייתי ממליץ שתפנה בשאלה לאורולוג. על כל פנים אענה כמיטב יכולתי. שני הטיפולים טובים ויעילים בתנאי ומבוצעים ע''י רופא מנוסה. אם הכאב נגרם כתוצאה מהוריקוצל הוא צפוי להשתפר בעקבות הטיפול. כנ''ל הבעיה בפריון אך לא בכל מקרה יש שיפור.

מנהל פורום ורידים וכלי דם