קור חריף בכפות רגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/04/2010 | 21:39 | מאת: סיגל

שלום רב, אני סובלת מכפות רגליים קרות ביותר (קור עז עד בלתי נסבל) כל לילה. שאלתי היא, במידה ויתברר בבדיקות כי הסיבה לכך היא כלי דם חסומים, מהו הטיפול לכך?

זוהי תופעה שכיחה יחסית בעיקר בנשים ונובעת מתגובת יתר של כיווץ כלי דם בקצות הגפיים בשינויי טמפרטורה. לרוב ההמלצה היא פשוט להשתמש באמצעי חימום מקומי כגון כפפות וגרבים ולרוב אין בכך משמעות רפואית מדאיגה הדורשת טיפול. במידה ונמצאת אכן בעיה בעורקים, ניתן במקרים רבים לטפל באמצעות תרופות, צינתור ואף ניתוח במידת הצורך

מנהל פורום ורידים וכלי דם