פיצוץ כלי דם ביד

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/04/2010 | 01:39 | מאת: ליאורה

בשנתיים האחרונות מופיע לי כאב חד באחד מרפקי האצבעות עם תחושה של צריבה.לאחר כדקה המקום נעשה נפוח ואז מופיע שטף דם כחול והכאב נרגע ברובו. לאחר פחות מ24 שעות ,לא נשאר סימן במקום. התופעה קורית אחת לכמה חודשים, ללא כל קשר למאמץ פיזי, היא יכולה לקרות במנוחה מוחלטת. פניתי לרופאת משפחה שבתשובה אמרה לי שלא שמעה על תופעה כזו.( אני חיה בסינגפור לתקופה מסוימת של שליחות ולא יודעת האם עלי לפנות למומחה בנושא)

התופעה עלולה לנבוע משני מצבים, או מתסחיפים שסותמים את כלי הדם או מדמם מקומי בשל שבירות של כלי דם קטנים. ממליץ לפנות לבדיקת מומחה לכלי דם בעיקר כאשר זה מופיע, אם את לא ליד רופא את יכולה לצלם ולשלוח לי במייל. במידה ומדובר בשתף דם, יש לפנות לבדיקת ראומטולוג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם