כריש דם ברגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

28/04/2010 | 19:26 | מאת: ה'

שלום רב, חבר קרוב בגיל 52 התנפחה לו הרגל ושינתה קצת צבע לצהוב בהיר, הרופא שלח אותו לעשות בדיקה במיון מחשש לכריש דם ברגל, ממה יכולה להיות הסיבה ומה עלול לקרות בהמשך ? האם זה מסוכן ? תודה רבה

במידה ונמצא קריש דם חשוב לדעת באיזה מערכת ורידים בדיוק. השטחית או העמוקה. אם העמוקה, עלול להיות סיכון של תסחיף לריאות המסכן גם חיים לכן מטפלים בנוגדי קרישה למשך עד 6 ח'. במידה ומדובר במע' השטחית, ניתן לטפל ביעילות ונוחות על מנת לפתור את הבעיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם