קריש דם בריאה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/05/2010 | 22:35 | מאת: כהן סיגל

שלום, אבי בן 67 סובל מזה שלוש שנים מקריש דם ברגל ימין, הוא טופל בקומדין עד לפני כשנה ואז קרדיולוג הורה על הפסקה. לפני חמישה ימים החל כאב בגב ימין שהלך והתחזק עד קשיים רציניים בנשימה, הוא הופנה למיון ושם ,לאחר בדיקת סיטי התגלה קריש דם גדול בריאה ימין.הוא מטופל במדללים ולחץ הדם שלו נמוך והוא מקבל אופטלגין לשיכוך הכאבים בריאה. שאלתי היא: מה רמת הסיכון לחיים במצבו? האם יש מצב לנזק קבוע בריאה? האם הקריש יימס לגמרי עם הטיפול? הכי מטרידה אותי השאלה האם חייו של אבי בסכנה מיידית? תודה

קריש דם לריאות אכן עלול לסכן חיים אולם מה שמעודד הוא שלמרות נוכחות הקריש אביך בהכרה כפי שאני מבין . צריך לשאול את הרופאים המטפלים האם שקלו המסת הקריש באמצעות צינתור וטיפול טרומבוליטי שבו מזריקים לאזור הקריש חומר שממיס אותו. אכן עלול להיגרם נזק קבוע לריאה כתלות בנרחבות הקריש.

מנהל פורום ורידים וכלי דם