מהם הגורמים לקריש דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/05/2010 | 16:16 | מאת: כהן סיגל

שוב שלום, כאמור, אבי בן 67 מאושפז כשבוע עם תסחיף ריאה (אובחן בסי.טי.)שקרה כ-3 שנים אחרי גילוי של קריש דם ברגל, הוא מטופל במדללים וזריקות. שתי שאלות נוספות: 1. הוא החל להשתעל ביומיים האחרונים ולכן מקבל אינהלציה.האם השיעול מסוכן?ממה נובע? האם בשלב זה (לאחר שבוע טיפול) יש סכנה ללב? 2. הרופא ביקש מאבי לעשות בירור למה הוא מייצר קרישים בגוף? שאלתי היא: ממה נוצרים קרישים חוץ מסיבה גנטית? ידוע לי שגידולי מעיים יכולים לגרום לזה, האם יש משהו נוסף? טוב, קצת יותר משתי שאלות...סליחה.. ותודה.

קרישים בגוף במערכת הורידים עלולים להיגרם מנטייה גנטית לכך וכן ממצבים כגון התייבשות, תרופות ומחלות סרטניות. שיעול יכול להעיד על בעיה מסוכנת או יכול להצביע על בעיה קלה ומכך צריכים להתרשם הרופאים שמטפלים באביך

מנהל פורום ורידים וכלי דם